nieuws

Werkgever krijgt ‘potje’ voor duurzame inzetbaarheid

Personeelsmanagement

Werkgever krijgt ‘potje’ voor duurzame inzetbaarheid

Er komt een sociaal fonds voor werkgevers om werknemers langer productief en gezond aan het werk te houden. Vooral het mkb kan hier zijn voordeel mee doen.

Klijnsma trekt 22 miljoen euro uit voor dit ‘duurzaam inzetbaarheidspotje’. Werkgevers kunnen vanaf oktober aanvragen doen bij dit ‘Europees Sociaal Fonds’ en kunnen 50 procent subsidie ontvangen voor kleinschalige projecten van maximaal 20 duizend euro. Vooral het mkb zou hier zijn voordeel mee moeten doen. maar ook middelgrote bedrijven kunnen hiervoor in aanmerking komen.

Projecten kunnen betrekking hebben op maatregelen om de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te bevorderen. Ook initiatieven om de interne en externe mobiliteit te bevorderen, zodat werknemers aantrekkelijk kunnen blijven voor de organisatie en de arbeidsmarkt, behoren hiertoe. En onderzoeken om medewerkers actief te betrekken bij de verbetering van de organisatie van het werk. Dat het belangrijk is dat werknemers duurzaam inzetbaar blijven, weten werkgevers  wel. Maar waarom doen ze zo weinig om dit ook daadwerkelijk in gang te zetten? Lees het in het artikel Zonder dialoog geen duurzame inzetbaarheid.

Het ministerie van SZW startte in 2012 het programma Duurzame Inzetbaarheid, waarmee zij werknemers en werkgevers wil stimuleren en ondersteunen bij het langer en gezond houden van personeel.

TIP: Hoe formuleert u een passend beleid om alle leeftijdsgroepen werknemers duurzaam inzetbaar te houden? Kom naar de trainingsmiddag OR & vitaliteit op 6 november.

 

Reageer op dit artikel