nieuws

Vier voordelen van Het Nieuwe Studeren

Personeelsmanagement

Vier voordelen van Het Nieuwe Studeren

Steeds meer organisaties veranderen hun visie op leren en willen hun werknemers graag online laten studeren. Maar hoe geef je zo’n digitaal leerconcept vorm wanneer je ook graag wilt dat werknemers hun praktische vaardigheden verder ontwikkelen?

“Het belangrijkste voordeel van Het Nieuwe Studeren is dat het perfect aansluit bij de manier waarop werknemers hun vrije uren in toenemende mate doorbrengen: digitaal,” zegt directeur NTI Zakelijk Erik Steenwelle van NTI. Die Hogeschool biedt Master-, HBO- en MBO-opleidingen en is gespecialiseerd in opleidingen die aansluiten op de beroepspraktijk.

Daarbij wordt tegenwoordig uitgegaan van de principes van blended learning. Steenwelle: “Online studeren is het uitgangspunt: het opleidingsprogramma kent geen onnodige klassikale momenten, maar praktijkvaardigheden worden klassikaal getraind. Zo is een studie te combineren met een baan.” Blended learning heeft vier belangrijke voordelen: studenten kunnen een individueel leertraject volgen, ontvangen persoonlijke begeleiding, de productiviteit blijft zo veel mogelijk op peil en werknemers zijn sneller gediplomeerd.

1. Werknemers volgen een flexibel individueel leertraject
Elke student kan dankzij het Nieuwe Studeren in zijn of haar eigen tijd en tempo studeren. Steenwelle: “De werknemer hoeft niet te wachten tot de opleiding in september weer begint, maar kan meteen van start gaan.” Studeren kan op elk moment en elke plaats, bijvoorbeeld op het werk wanneer er een uurtje over is, of thuis in de avonduren.

2. Studenten krijgen persoonlijke begeleiding
Elke student aan de Hogeschool NTI krijgt daarnaast ook persoonlijke begeleiding van een mentor meldt Steenwelle: “Die kan helpen bij praktische zaken, maar ook ondersteuning bieden wanneer een student motivitationele of studieplanningsproblemen ondervindt.” Daarnaast kunnen studenten met inhoudelijke vragen terecht bij hun docent. “Studenten kunnen webinars met online colleges volgen, samen met andere studenten en onder leiding van een docent. Al het lesmateriaal is zo interactief mogelijk. Om praktijkvaardigheden te onderwijzen zijn er volop instructievideo’s.”

3. De productiviteit blijft op peil
Een ander efficiëntievoordeel van het Nieuwe Studeren is dat de productiviteit van werknemers op peil kan blijven, ook als ze een opleiding volgen. Steenwelle: “Er is slechts een beperkt aantal collegedagen. Werknemers zijn daardoor niet onnodig afwezig en hoeven hun werkzaamheden minimaal te onderbreken.” Bovendien hoeven werknemers zich enkel te concentreren op de delen van de leerstof die ze nog niet beheersen. En omdat ze zelf het moment kunnen kiezen waarop ze dat doen, kunnen ze hun studie-uren maximaal laten aansluiten op hun werk.

4. Werknemers zijn sneller gediplomeerd dankzij digitale examinering
Dankzij Het Nieuwe Studeren hoeven werknemers geen rekening te houden met medestudenten: wanneer de werknemer een snelle leerling is, kan hij of zij ook eerder een opleiding afronden. Hogeschool NTI biedt studenten bijvoorbeeld de mogelijkheid om examen te doen wanneer dat maar uitkomt. Steenwelle: “De werknemer hoeft niet te wachten op een centraal schriftelijk examen op één centrale locatie in het land. In plaats daarvan kan hij of zij op elke willekeurige werkdag een afspraak maken in een testcenter bij hem of haar in de buurt. Er is keuze uit twintig locaties overal in het land, waar onder toezicht digitaal examen kan worden gedaan.” Organisaties kunnen de resultaten van huiswerkopdrachten en examens van alle medewerkers overigens ook inzien.

Dit artikel wordt u aangeboden door NTI Zakelijk

Reageer op dit artikel