nieuws

‘Lawaaiige kantoortuin maakt ziek’

Personeelsmanagement

Kan uw personeel ziek worden van lawaai in de kantoortuin? Volgens een Duitse bedrijfsarts wel.

‘Lawaaiige kantoortuin maakt ziek’

Herrie in de kantoortuin kan uw medewerkers ziek maken, vooral als het personeel te dicht op elkaar zit. Tot de mogelijke gevolgen behoren hoge bloeddruk, hoofdpijn, concentratieproblemen, slaapstoornissen en spijsverteringsproblemen, welke kunnen leiden tot ziekteverzuim. Dit zegt de voorzittter van de vereniging van Duitse bedrijfsartsen, Wolfgang Panter. Woensdag werd in Duitsland een ‘Tag gegen Lärm’ (Dag tegen lawaai) gehouden om aandacht voor het probleem te vragen.

Werkgevers wordt gevraagd met het probleem rekening te houden bij de inrichting van kantoren. HR kan hiervoor de internationale NEN-norm  hanteren voor geluidsoverlast in kantoortuinen, die in 2012 van kracht ging. Zo kan met de juiste meubels, vloerbedekking en planten veel worden bereikt. Niet alleen het ziekteverzuim wordt verlaagd, ook presteren de werknemers in een minder lawaaierige omgeving beter. (ANP)

Lees meer over de Arbeidsomstandighedenwet op PW De Gids Vakbase

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels