nieuws

Kantoordate is vaak directe collega

Personeelsmanagement

Kantoordate is vaak directe collega

Collega’s op dezelfde afdeling maken de meeste kans in een kantoorromance met elkaar verzeild te raken. Laat doorwerken leidt daarna het vaakst tot een date.

Dit blijkt uit onderzoek van de Canadese carrièresite CareerBuilder. 34 procent van de werknemers heeft wel eens een romantisch afspraakje gehad met een collega. Daarvan eindigde overigens 26 procent in een huwelijk.

Van de 34 procent die een kantoorromance had, zeiden de meesten (25 procent) dat deze  het gevolg was van het feit dat ze op dezelfde afdeling werkten. 17 procent zei dat het kwam doordat ze laat doorwerkten en 13 procent gaf aan dat een borrel na werktijd de aanleiding was geweest. 13 procent was van mening dat de romance kwam door een lunch en 9 procent doordat ze werkten aan een gezamenlijk project.

Baas

In 35 procent van de gevallen betrof het een relatie met iemand in een hogere positie, al dan niet de eigen baas. 16 procent had een affaire met een collega waarbij een van tweeën al getrouwd was. Bijna de helft van de werknemers (46 procent) die een kantoorromance had, heeft deze geheim moeten houden.

In het kader van Valentijnsdag deed Career Builder onderzoek onder 1000 full time werknemers in de private sector.

 

 

Reageer op dit artikel