nieuws

Kijk gratis het webinar over duurzame inzetbaarheid

Personeelsmanagement

Kijk gratis het webinar over duurzame inzetbaarheid

Cristel van de Ven, beleids- en organisatiewetenschapper en werkzaam bij FactorVijf presenteert de resultaten van het Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid. Ze geeft ook aan waarom het zo belangrijk is om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Vervolgens schetst zij de vijf factoren die ervoor zorgen dat medewerkers lang, gemotiveerd, gelukkig, gezond en productief aan de slag blijven. 

Interview

Na de presentatie van Cristel van de Ven gaat PW-hoofdredacteur Marco Hendrikse met haar en Jeroen Kluytmans, manager employability bij DSM, in gesprek. Kluytmans benadrukt dat medewerkers vooral zelf moeten willen werken aan hun duurzame inzetbaarheid. “Maar noem het vooral geen duurzame inzetbaarheid. Daar sluit Van de Ven zich bij aan. Ze geeft een voorbeeld van een project voor werkgevers. Hoe moest de stand die voorlichting gaf over duurzame inzetbaarheid heten? Geen duurzame inzetbaarheid in ieder geval. Het werd ‘onderweg naar ondernemende mensen’.

Natuurlijk geven Kluytmans en Van de Ven ook concrete tips. Kluytmans: “Hou het simpel en voer goeie gesprekken. Begin met het activeren van mensen en laat hen zien wat duurzame inzetbaarheid voor hen betekent. Integreer activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid in dingen die je reeds doet.”Cristel: “Waak voor saaie banen en stimuleer de dialoog op de werkvloer. Ook tussen medewerkers onderling. ‘Wat doe jij om je inzetbaarheid te verbeteren, moet een hele normale zin zijn bij de koffieautomaat’.”

Nog veel meer tips en praktijkvoorbeelden? Bekijk dan het webinar!

Klik hier om het gratis webinar te bekijken (het webinar bestaat dus uit twee delen: een presentatie en een interview)

 

Reageer op dit artikel