nieuws

Medewerker beleeft kerstpakket anders dan werkgever

Personeelsmanagement

Medewerker beleeft kerstpakket anders dan werkgever

Waar de werkgever een kerstgeschenk bedoelt als oprechte blijk van waardering, zien veel werknemers het als niets meer dan een aardigheidje. Ook verschillen werknemer en werkgever van mening over wie de inhoud mag kiezen.

Dat blijkt uit onderzoek van ondernemersplatforms DeZaak.nl en MKBservicedesk.nl onder bijna 1800 werkgevers en werknemers. Waar 60 procent van de werkgevers de keuze van het kerstpakket graag in eigen hand houdt, krijgt 30 procent van de werknemers het liefst een cadeau waarmee ze zelf iets kunnen uitkiezen.

Makkelijk scoren

“Een kerstpakket stelt vaak teleur, ondanks alle goede bedoelingen en kosten die er voor worden gemaakt. Terwijl werkgevers het eigenlijk steeds makkelijker krijgen om ermee te scoren.”, aldus Willem Overbosch van De Zaak en MKB Servicedesk.

Volgens de meeste bazen is de beste keuze nog altijd de typische doos of mand met een assortiment van etenswaren en praktische spulletjes. Het aantal werknemers dat er net zo over denkt, ligt echter een vijfde lager. Werknemers noemen de cadeaubon 30 procent vaker dan werkgevers het ‘ideale kerstgeschenk’.

Waarde van het kerstpakket

Meer eensgezindheid bestaat er over de waarde van het geschenk. Pakweg een derde van zowel de werkgevers als werknemers vindt dat een kerstpakket zo’n 35 tot 50 euro mag kosten.

Werkgevers vinden duurzaamheid 15 procent vaker ‘enigszins tot heel belangrijk’ dan werknemers. Maar personeel kiest tweemaal vaker voor een donatie aan het goede doel (6% tegen 3%).

Reageer op dit artikel