opleiding

Personeelsmanagement

3 april | Directeur & OR

Thema: Or

Soort opleiding: Opleiding

Prijs: €395

Als Directeur of Bestuurder overlegt u met de ondernemingsraad, over het algemeen beleid in de onderneming, over reorganisaties, over herstructurering, etc. U overlegt niet alleen, u bent zelfs verplicht om de or te betrekken bij veel besluiten op economisch, organisatorisch en sociaal terrein. Dat staat in de Wet op de ondernemingsraden. Maar deze samenwerking verloopt in de praktijk helaas niet altijd even soepel … Met als gevolg? Een trage besluitvorming! Dit voorkomt u graag

3 april | Directeur & OR

Tijdens deze opleiding gaan wij in op uw rechten en plichten als directeur en op de rechten en plichten van de or. U leert onder meer hoe u constructief met de or om kunt gaan en wat er in de Wet op de ondernemingsraden staat. Zo leert u wanneer u advies of instemming moet vragen en wanneer niet, om zo de grenzen van de or beter te leren kennen. Straks weet u ook wanneer u advies aan de or moet vragen bij organisatiewijzigingen, reorganisaties, financiële besluiten en bijvoorbeeld bij het benoemen van bestuurders.

Wat leert u?
Naast de rechten en plichten leert u hoe u uw or kunt ‘sturen’ en hoe u vertraging van besluitvorming kunt voorkomen. Tot slot wordt stilgestaan bij de verschillende proceduremogelijkheden die de or ter beschikking staan en hoe de gang naar de rechter kan worden voorkomen.

Alles staat in het teken van de praktijk en zal aan de hand van praktische voorbeelden worden toegelicht, waarbij er veel ruimte is voor interactie.

Kortom, leer in één dag hoe u als directeur kunt bijdragen aan een kwalitatief zeer goede or!

Welke onderwerpen?

  • Algemene begrippen en rechten van de or
  • Het informatierecht adviesrecht en instemmingsrecht
  • Begrip ‘belangrijk’
  • De positie van de bestuurder
  • Begrip ‘regelingen en systemen’
  • Relatie or en arbeidsvoorwaarden
  • Voorkomen van procedures

Download de gratis whitepaper
Sterke medezeggenschap is in het belang van de werknemers en de onderneming. Maar deze samenwerking loopt niet altijd even soepel. Deze gratis whitepaper geeft aan waar je in de praktijk tegenaanloopt.
DOWNLOAD HIER

Literatuur
Als deelnemer ontvang je de uitgave ‘WOR, tekst en commentaar’ cadeau.

 
Meer informatie & inschrijven

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels