nieuws

HR professional bespreekt graag privéleven

Persoonlijke ontwikkeling

HR professional bespreekt graag privéleven

Ook HR mengt steeds meer zakelijk en privé. Sterker, van alle medewerkers delen zij het vaakst persoonlijke kwesties.

HR-medewerkers praten het vaakst over privézaken op het werk. Dit blijkt uit een peiling onder zo’n tweeduizend Britse werknemers door Mars Drinks Office Connections, producent van kantoordranken.

In vergelijking met andere medewerkers zijn HR professionals het openhartigst, bericht het Britse HR-magazine People Management. Ze besteden bijna een half uur per dag aan het bespreken van niet-werkgerelateerde dingen. Favoriete onderwerpen? Het gezin, (de laatste roddels over) beroemdheden en tv-programma’s, het weer, relaties, geld en gezondheid.

Tweederde van HR professionals meent dat technologie de communicatie op kantoor heeft vergemakkelijkt. Toch zegt maar een of de zes voorkeur te hebben voor een persoonlijk gesprek met collega’s. Een derde pakt liever de telefoon of stuurt een mail.

Uit de peiling zou ook blijken dat een ruime meerderheid van HR-personeel het normaal vindt om mails af te sluiten met een x’je – dat wil zeggen een kus. Driekwart vindt het acceptabel om een ‘smiley’ icoontje in te voegen. 

 

Reageer op dit artikel