nieuws

Lekker lezen

De periode met veel vrije dagen is weer aangebroken. Eindelijk tijd om weer eens een goed boek te lezen. Dit zijn de aanbevelingen van PW.

Het ambtenarenrecht gaat op de schop, zelfsturende teams rukken op, talentmanagement opent de ogen voor de eigen blinde vlekken en echte leiders staan op om antwoord te geven op complexe vraagstukken. De wereld verandert en HR verandert mee. Daar hoort de nodige vakkennis bij.

Het Nieuwe Beoordelen

Jacco van den Berg

In de nieuwe tijd met zelfsturende of zelforganiserende teams, sociocratie, appreciative inquiry, Het Nieuwe Werken, Agile en Scrum is meebewegen een succesfactor. Al deze ontwikkelingen vragen om een andere wijze van aansturen en ontwikkelen van medewerkers. Daarbij is de mindset rond beoordelen anders aan het worden. Dit boek geeft u de best practices van Eneco Groep, Hutten, Wareco, Wolters Kluwer en Adimec.

 

Zeven megatrends

Hans van der Heijden

Dubai print een museum. Je tandenborstel maakt een afspraak bij de tandarts. En met predictive policing stelt de politie van Chicago een heat list op van waarschijnlijke geweldplegers. Die krijgen een bezoekje. De hele wereld in één boek. Alle majeure ontwikkelingen samengevat. Zeven Megatrends schetst hoe de wereld waarin wij leven, samenleven en ondernemen verandert. Samen bieden de megatrends stof tot reflectie, óók voor HR

Lees de blog van Hans van der Heijden 

 

Het Selectieproces

Prof. Dr. Lidewey E.C. van der Sluis

De talenten die je als mens hebt, heb je niet kunnen uitkiezen. Die zijn je gegeven en toebedeeld. De talenten die een organisatie heeft, zijn daarentegen wel door mensen geselecteerd. Dit boek gaat over de manier waarop deze human resource recruitmentprocessen aan de poorten van organisaties. Dit boek is een gids voor prudent selectiebeleid in onze veranderende samenleving en arbeidsmarkt.

Luister naar de podcast van Lidewey van der Sluis

 

Normalisatie van het Ambtenarenrecht

Dr. Mr. Steven Jellinghaus, Mr. Karen Maessen

De kogel is door de kerk: de normalisatie van de rechtspositie van ambtenaren komt er aan. De wet is op 28 maart 2017 gepubliceerd in het Staatsblad en treedt naar verwachting op 1 januari 2020 in werking. Dit betekent dat de rechtspositie van ambtenaren ingrijpend wijzigt. Bij besluitvorming moet nu al rekening worden gehouden met de normaliseringsslag. Dit boek geeft inzicht in de belangrijkste veranderingen en de gevolgen voor de praktijk.

 

De High Performance Organisatie

Drs. Jan-Dirk den Breejen

De 21e eeuw wordt gekenmerkt door de snelheid van veranderingen, nieuwe kansen, toenemende concurrentie en complexe vraagstukken die het businessmodel bedreigen. We implementeren methoden, blussen brandjes, bestrijden symptomen, maar lossen het vraagstuk niet duurzaam op. Om dat te doorbreken en beter samen te werken, zijn er mensen met leiderschap nodig. Systeemdenken en cocreatie helpen om de problemen en kansen van de organisatie in hun volledige context en samenhang te bekijken.

Lees het interview met Jan-Dirk den Breejen

 

Nog niets van uw gading gevonden? Klik hier om alle boeken van PW. bekijken

Reageer op dit artikel