nieuws

Cello Zorg winnaar HR Zorg Award

Persoonlijke ontwikkeling

Cello Zorg winnaar HR Zorg Award

Cello Zorg is de winnaar van de Nationale HR Zorg Award 2017. Het project Leer en Versterk, waarbij medewerkers, studenten én cliënten samen leren, scoorde hoge ogen bij de jury. Het effect is niet alleen dat onderwijs beter aansluit bij de praktijk, het project levert ook veel werkplezier op bij medewerkers en studenten. De publieksprijs ging naar Argos Zorggroep. De uitreiking vond plaats op het HR-event van FWG Progressional People, de initiator van de award.

De oproep voor de HR Zorg Award was: wie heeft het beste idee voor meer werkplezier? De nominaties gingen naar: MEE IJsseloever en Veluwe, Cello Zorg, Verslavingszorg Noord Nederland, BovenIJ Ziekenhuis en Argos Zorggroep. De eervolle vermelding ging naar Emile Thuiszorg. De beste ideeën zijn geselecteerd door de vakjury, bestaande uit Philadelphia-bestuurder Greet Prins, Hoogleraar Paul Iske en Marita Bossers van Planetree. Greet Prins: “Wat me opvalt is dat er op verschillende manieren keihard gewerkt wordt om het werkplezier en vakmanschap te vergroten. Het onderwerp leeft, organisaties zien het belang voor zowel medewerkers als cliënten.”

50 inzendingen met ideeën voor meer werkplezier

De award is dit jaar voor het eerst in het leven geroepen. Er kwamen maar liefst 50 inzendingen binnen met projecten en ideeën voor meer werkplezier. Ideeën over hoe vorm te geven aan zelforganisatie, vitaliteit, duurzaamheid, talentontwikkeling en leren kwamen veel voor. Marita Bossers bestudeerde met enthousiasme alle inzendingen: ”In een wereld waarin alles gedomineerd lijkt te worden door werkdruk, zien we dat we met grote en kleine projecten het werkplezier toch al snel weer centraal kunnen stellen.”

FWG Progressional People, het advies- en onderzoeksbureau voor HR in de zorg, initieerde de HR Zorg Award om bij te dragen aan vitaliteit van medewerkers en aan een positief beeld van ‘werken in de zorg’. In de zorg draait het om mensen. En.. er is een tekort: het aantal vacatures stijgt snel. Het HR-event waar de prijsuitreiking plaatsvond, stond geheel in het teken van werkplezier. Dagvoorzitter Sabine Uitslag en sprekers als Hugo Borst, Maarten Ducrot, Greet Prins en Paul Iske vertelden onder meer over het belang van werkplezier en wat daar voor nodig is.

Idee Cello Zorg

Cello pitchte het project Leer en Versterk (LEV). Medewerkers, studenten én cliënten samen ‘in de schoolbank’. LEV is een project voor netwerkleren, gericht op mensen met een beperking en hun systeem, studenten en begeleiders. LEV is erop gericht om samen met het onderwijs te werken aan een optimaal leerklimaat voor alle betrokkenen met als uiteindelijk doel een gelukkig leven voor mensen met een beperking; een open communicatie tussen alle betrokkenen en meer werkplezier voor studenten en begeleiders. Ander resultaat is eigenaarschap voor studenten, betere aansluiting van theorie en praktijk en Cello wordt zichtbaar zich als aantrekkelijk werkgever. LEV is een initiatief van Cello Zorg in samenwerking met onderwijsinstelling Koning Willem 1 College.

HR Zorg Award

De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen bokaal en ondersteuning door FWG Progressional People van plannen voor meer werkplezier ter waarde van 10.000 euro. Op www.hrzorgaward.nl meer informatie en filmpjes over de genomineerde projecten.

 

Reageer op dit artikel