nieuws

Amerikanen blijven niet hangen in baan

Uitstroom

Amerikanen blijven niet hangen in baan

De Verenigde Staten gaan gebukt onder hoge werkloosheidscijfers, maar werknemers laten zich daardoor niet afschrikken om zelf op te stappen.

Dat blijkt uit cijfers van het Job Openings and Labor Turnover Survey. Gekeken naar het aantal mensen dat hun werk verliet door pensioen, vrijwillig vertrek en ontslag, bleek dat iets meer dan de helft van de mensen zelf besloot om de werkplek te verlaten.

Volgens The Street hebben economen geen verklaring voor het feit dat er meer mensen zelf ontslag nemen dan dat er ontslagen worden. De redactie noemt als mogelijke verklaring dat Amerikanen er genoeg van hebben om meer uren te werken voor minder salaris en daarom voor zichzelf beginnen.

Reageer op dit artikel