nieuws

‘Besluitvorming over pensioenakkoord gaat door’

Arbeidsrecht

‘Besluitvorming over pensioenakkoord gaat door’

Volgens de werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW moet het teleurstellend zijn voor FNV Bondgenoten dat minder dan 23 procent van de leden heeft gestemd over het pensioenakkoord. Dat de uitslag van het referendum negatief was, vinden de werkgevers weinig verrassend.

Dat laten de werkgevers weten in een schriftelijke reactie op het referendum. Gisteren maakte FNV Bondgenoten bekend dat 96 procent van de respondenten tegen het 'casino pensioen' heeft gestemd. 'Iets anders was niet te verwachten na het negatieve advies van het bestuur van de bond',  stellen VNO-NCW en MKB-Nederland.

Zij benadrukken dat de besluitvorming over het pensioenakkoord tussen de werkgeversorganisaties, de vakcentrales en het kabinet gewoon doorgaat. De werkgeversorganisaties wijzen erop dat meerdere partijen, binnen en buiten de FNV, bij het akkoord betrokken zijn. Zo heeft FNV Bouw juist besloten om af te zien van een referendum en onder voorwaarden akkoord te gaan met het voorstel. Eerder stemde FNV Horeca voor het akkoord.

Op 12 september spreekt de federatieraad van de FNV zich uit over het akkoord.

Reageer op dit artikel