nieuws

Leaseauto jaagt werknemer op kosten bij ontslag

Arbeidsrecht

Leaseauto jaagt werknemer op kosten bij ontslag

Werkgevers laten werknemers vaak onterecht opdraaien voor resterende kosten van een auto van de zaak na afloop van een arbeidscontract. In veel gevallen worden van tevoren geen schriftelijke afspraken gemaakt over het terugbetalen van een lease-afkoopsom bij vrijwillig ontslag van de werknemer.

Dat stelt Daniëlle Dubbel, directeur van De Arbeidsrechtfabriek. Vaak worden afspraken mondeling afgedaan en leiden ze uiteindelijk tot conflicten. In sommige gevallen wordt er wel een dergelijke bepaling opgenomen in de gebruikersovereenkomst van de leaseauto, maar deze blijkt vaak op het moment van vertrek te onduidelijk.

Werknemers krijgen in veel gevallen te maken met hoge bedragen waar zij geen rekening mee hebben gehouden. Als de werkgever niet kan bewijzen dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt, kan hij de werknemer niet verplichten de resterende leasetermijn te betalen.

Dubbel roept werkgevers op heldere afspraken omtrent de leaseauto schriftelijk vast te leggen en dit vooraf goed door te nemen met de werknemer.

Reageer op dit artikel