nieuws

Werkgevers schoonmaak geven geen sjoege

Arbeidsrecht

Werkgevers schoonmaak geven geen sjoege

Schoonmakers zetten deze week na een korte onderbreking de acties voor een betere cao voort. Ze zijn teleurgesteld door het uitblijven van een reactie van de werkgevers.

Net als vorige week beginnen de acties vandaag kleinschalig en worden het er in de loop van de week meer. Donderdag moet dat uitmonden in een grote demonstratie in Den Haag.

Vanaf vrijdag hadden de schoonmakers een pauze in de acties ingelast om de werkgevers de kans te geven te reageren. 'Tot onze teleurstelling is er geen enkele reactie gekomen', aldus vakbondsbestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten. Daarom worden de acties nu voortgezet. Maandag leggen schoonmakers in een aantal kantoorpanden het werk neer. Morgen en overmorgen volgen acties bij onder meer scholen, universiteiten en stations.

Net als vorige week is er op donderdag een zogenoemde mars van respect, ditmaal in Den Haag. Meyer verwacht daar zeker zoveel mensen als vorige week in Amsterdam, toen 2500 schoonmakers uit het hele land meeliepen. In Den Haag willen de schoonmakers de politiek aanspreken en voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Hem willen zij vragen zijn invloed aan te wenden bij zijn achterban.

 

Reageer op dit artikel