nieuws

Afspraak blijft afspraak bij disfunctioneren

Arbeidsrecht

Afspraak blijft afspraak bij disfunctioneren

Een werknemer verandert eenzijdig een verslag met daarin verbeterafspraken over zijn functioneren. Wat kan de werkgever doen?

De werknemer is al 23 jaar in dienst van een zorginstelling. Nu hij niet functioneert, blijkt er onvoldoende dossier te zijn opgebouwd om maatregelen te nemen. Er wordt een coachingsbureau ingeschakeld. Aan het begin van het traject hebben werkgever en werknemer twee gesprekken met elkaar waarna er verbeterafspraken worden gemaakt. Beide partijen moeten het verslag ondertekenen, en dan ontstaan er opnieuw problemen.
De werknemer heeft het verslag gewijzigd en hierbij essentiële punten weggelaten. Deze eigen versie heeft hij ondertekend. De werkgever krijgt het advies om het originele verslag opnieuw naar de werknemer te sturen. In een begeleidend schrijven kan de werkgever dan stellen dat het door de werknemer gewijzigde verslag onwaarheden bevat en cruciale informatie mist.
De werkgever moet duidelijk communiceren dat de werknemer zich aan de verbeterafspraken dient te houden en dat er arbeidsrechtelijke consequenties kunnen zijn als hij dat niet doet. Als de werknemer de verbeterafspraken dan toch schendt, kan een inhoudelijke waarschuwing op zijn plaats zijn.

Reageer op dit artikel