nieuws

Hema voor rechter om hoofddoek

Arbeidsrecht

Hema voor rechter om hoofddoek

De Belgische tak van de Hema staat binnenkort voor de rechter wegens het ontslag van een moslima. De vrouw werd ontslagen nadat klanten zich hadden beklaagd over haar hoofddoek.

Dat meldt de Gazet van Antwerpen. De twintigjarige Joyce Van Op den Bosch uit Genk droeg een hoofddoek toen zij solliciteerde bij de Hema in haar woonplaats. De winkel nam haar aan en bestelde bij het Nederlandse moederbedrijf een hoofddoek die paste bij de bedrijfskleding. Een jaar geleden werd ze ontslagen omdat klanten aanstoot namen aan de hoofddoek.

In de krant zegt een woordvoerder van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) dat nu is besloten de zaak alsnog voor de rechter te brengen omdat gesprekken met Hema niets hebben opgeleverd. Directeur Jozef De Witte wil principiële duidelijkheid en hoopt op jurisprudentie die kan worden gebruikt om ook andere werkgevers aan te pakken in soortgelijke zaken.

Reageer op dit artikel