nieuws

Nieuw ontslagrecht geeft werknemer meer rechten

Arbeidsrecht

Nieuw ontslagrecht geeft werknemer meer rechten

Werknemers profiteren meer van het nieuwe ontslagrecht dan werkgevers. Van versoepeling is geen sprake.

Het voorstel, dat door politici wordt gepresenteerd als ‘versoepeling’, slaagt er niet in om bijvoorbeeld een einde te maken aan de hoge ontslagbescherming.

“Het wordt niet makkelijker om ontslagen te worden”, zegt arbeidsrechtadvocaat Rogier Duk. “Werkgevers moeten nog steeds aan dossieropbouw doen en hun werknemer een verbetertraject hebben aangeboden voor ze tot ontslag mogen overgaan.”

Bovendien kunnen werknemers vanaf 2015, als de wet ingaat, in hoger beroep en cassatie tegen hun ontslag; dat recht hebben ze nu niet. “Werknemers zullen veel langer dwarsliggen bij ontslag, want ze hebben niets te verliezen”, zegt Duk.

Reageer op dit artikel