nieuws

Werkgever mag pensioenvoorwaarden wijzigen

Arbeidsrecht

Werkgever mag pensioenvoorwaarden wijzigen

Ook wanneer gepensioneerden regelmatig de garantie hebben gekregen dat hun pensioen niet zou veranderen, mag een werkgever de pensioenvoorwaarden wijzigen.

Dat meldt het FD op basis van een uitspraak van de Hoge Raad.

Werknemers van verzekeraar Delta Lloyd rekenden er vast op dat hun pensioen elk jaar zou worden aangepast aan de inflatie. Dat stond immers in de voorwaarden en de werkgever had regelmatig beloofd dit recht niet te zullen aantasten. In 2011 werden de pensioenvoorwaarden toch veranderd, naar voorwaardelijke inflatiecorrectie, ook voor de mensen die al met pensioen zijn.

De gepensioneerden stapten naar de rechter, die echter de werkgever gelijk gaf. Dat oordeel is nu bevestigd door de Hoge Raad. Eerder oordeelde de Hoge Raad al hetzelfde in de zaak van gepensioneerden tegen Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), schrijft het FD.

Reageer op dit artikel