nieuws

‘Werkgever kent regels voor thuiswerken niet’

Arbeidsrecht

‘Werkgever kent regels voor thuiswerken niet’

Thuiswerken wordt steeds populairder, maar werkgevers weten vaak niet welke regelgeving daarbij hoort.

Driekwart van de werknemers is voorstander van het nieuwe werken in hun eigen bedrijf, maar het grootste deel weet nauwelijks iets over de rechten en plichten die erbij horen. Dat blijkt uit onderzoek van bureau MWM2 in opdracht van BNR naar aanleiding van de nucleaire top in Den Haag, die een deel van de Randstad heeft stilgelegd.

Zo weten veel mensen niet dat de werkgever verantwoordelijk voor de aanschaf van gordijnen als de zon in het beeldscherm schijnt van de thuiswerker. Slechts een kwart van de ondervraagden weet bovendien dat de werkgever aansprakelijk is als de thuiswerker op weg naar de keuken struikelt en iets breekt.

Te weinig juridische kennis

“Het Nieuwe Werken wordt steeds belangrijker, maar de arbeidscontracten en juridische kennis schieten enorm tekort op dit gebied”, zegt ook arbeidsadvocaat Michael van Basten Batenburg. “Mensen hebben geen idee van hun rechten en plichten.”

Lees ook: Zo gaat Het Nieuwe Werken eruit zien in 2014

_____________________________________________________________________________________________

Platform over Het Nieuwe Werken

Alles weten over Het Nieuwe Werken? Bekijk eens overhetnieuwewerken.nl en lees nieuws, dossiers, blogs, whitepapers en meer over dit thema.

_____________________________________________________________________________________________

Reageer op dit artikel