nieuws

‘Niet meer arbeidsconflicten door WWZ’

Arbeidsrecht

Volgens rechtsbijstandverzekeraar Arag zal de Wet werk en zekerheid (‘WWZ’) tot meer arbeidsconflicten leiden. Pure stemmingmakerij, reageert arbeidsrechtadvocaat Stëffan de Jong.

De Jong,  advocaat bij Sterc arbeidsrecht advocaten en lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), doet deze uitspraak in zijn blog op HRbase, de online community voor en door HR-professionals. 

Aanleiding is de uitspraak van rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener Arag  op PWdeGids.nl, die stelt dat de onduidelijkheid in de Wet werk en Zekerheid (WWZ) kan leiden tot een stijging van 30% meer arbeidsconflicten. Arag maakt zich vooral zorgen maakt over de zogenaamde open normen van de wet. “Deze wet meldt meerdere malen niet klip en klaar  hoe het nu precies zit. Dat zal in veel gevallen de rechter moeten beslissen.” Pure stemmingmakerij, stelt De jong die erkent dat de Wet met een sneltreinvaart door het parlement is geloodst. “In minder dan negen maanden van wetsvoorstel tot wet. Niettemin: de WWZ is een gezonde baby met alles erop en eraan.”

Bang maken

Gedurende het wetgevingsproces heeft de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (‘VAAN’) zich in de WWZ ingegraven en minister Asscher, de Tweede en Eerste Kamer bestookt met vragen en adviezen, stelt De jong. “Dankzij de daardoor verkregen toelichting van de wetgever wordt de WWZ een stuk begrijpelijker. Het valt bovendien te verwachten dat in aanloop naar de daadwerkelijke inwerkingtreding van de WWZ slimme ondernemers zich laten voorlichten om eventuele latere problemen juist te voorkomen. Arag wil ons alleen maar bang maken voor de nieuwe wet”, aldus de advocaat.

Lees hier het blog van De Jong op HRbase. 

 

Reageer op dit artikel