nieuws

Ordina erkent fraude personeel

Arbeidsrecht

Ordina erkent fraude personeel

Ordina geeft toe dat een aantal medewerkers zich hebben misdragen in aanbestedingsprocedures.

De automatiseerder laat dat weten na intern onderzoek naar het gedrag van een aantal personeelsleden in aanbestedingsprocedures. Ordina stelde dat onderzoek in nadat tv-programma Zembla het bedrijf beschuldigde van fraude bij het verkrijgen van opdrachten van de overheid.

Volgens Ordina lijkt in enkele gevallen vertrouwelijke informatie te zijn gedeeld. Ook is sprake geweest van informeel contact tussen medewerkers van Ordina, opdrachtgevers en adviseurs. Fraudeurs werken immers zelden alleen, blijkt uit eerder onderzoek van KMPG. ,,Hoewel niet is komen vast te staan dat dit laatste gedrag onregelmatig is geweest, is het beter te allen tijde elke schijn te vermijden en dit soort informele contacten rondom een aanbesteding achterwege te laten”, aldus de onderneming.

TIP: Mag u een frauderende medewerker op staande voet ontslaan? Lees meer op PW De Gids Vakbase.

Vorige week zei Ordina nog dat een eerste blik op de zaak geen aanwijzingen had opgeleverd van mogelijke misstanden. Toen al liet het bedrijf weten dat nog een aantal aanbestedingsprocedures tegen het licht werd gehouden waarmee volgens Zembla iets mis was. Overigens zegt Ordina zich niet te herkennen in de suggestie van het programma ,,dat sprake zou zijn van stelselmatige onregelmatigheden”.

Ordina werkt mee aan onderzoeken van de autoriteiten. ,,Tegen medewerkers die ongepast gedrag hebben getoond worden disciplinaire maatregelen genomen”, aldus de automatiseerder. Een aantal van hen werkt al niet meer voor het bedrijf, dat verder liet weten dat het zijn regels en procedures op het gebied van integriteit flink heeft aangescherpt. (ANP)

 

Reageer op dit artikel