nieuws

Top 4 ontslagzaken in 2014

Arbeidsrecht

Top 4 ontslagzaken in 2014

De top 4 meest geraadpleegde jurisprudentie uit 2014 volgens HR.

1. Net bevallen maar geen nieuw contract: discriminatie?

Een werkneemster heeft net een verlenging van haar arbeidscontract gekregen en blijkt dan zwanger. Na haar bevalling krijgt ze geen nieuw contract van haar werkgever, want hij voelt zich ‘genaaid’. De werkgever, een HR-adviesbureau, had beter moeten weten. Een typisch gevalletje van discriminatie? Lees het artikel.

Lees ook: Top 5 ontslagzaken in 2013

2. Ontslag om slechte prestaties: wanneer heeft u genoeg bewijs?

Een werknemer van de debiteurenadministratie van een onderzoeksorganisatie krijgt kritiek op zijn functioneren. De werkgever wil na een matig verbetertraject ontslaan, zonder ontslagvergoeding. Maar zo makkelijk komt de organisatie er niet vanaf, want de rechter wil bewijs zien van het slechte functioneren. Maar wanneer is het bewijs genoeg? Lees het artikel.

3. Kantonvriendelijk gedrag: is dat ontslag waard?

Een werkgever, een warenhuis, beschuldigt een medewerkster ervan onvriendelijk te zijn tegen klanten. Keer op keer komt dit terug in haar functioneringsgesprek. Wanneer de medewerkster een klant uitmaakt voor ‘takkewijf’, barst de bom. Maar vindt de rechter dat genoeg voor ontbinding van het contract? Lees het artikel.

4. Ontslag wegens foute ziekmelding, mag dat?

De werkgever wil een werknemer ontslaan omdat hij zich niet volgens de vaste procedure ziek meldt. Omdat de werknemer zich niet houdt aan ziekmeldingsregels ontstaan problemen omdat onzeker is of hij komt of niet. Is dat genoeg voor ontslag? Lees het artikel.

TIP: Leer alle ins en outs van het ontslagrecht in de praktische cursusdag Onstslagrecht in de praktijk op 21 mei 2015.

Reageer op dit artikel