nieuws

Werknemer steelt 1,5 ton van Ziggo

Arbeidsrecht

Werknemer steelt 1,5 ton van Ziggo

Een werknemer van Ziggo heeft bijna 150.000 euro van het bedrijf naar eigen bankrekeningen weggesluisd.

De werknemer, die inmiddels is ontslagen, had 48 bankrekeningen bij ING laten openen door een handlanger. Hij werkte als master databerheerder bij de kabelgigant. In deze functie was hij onder meer verantwoordelijk voor het beheren en muteren van de gegevens van leveranciers van het bedrijf. De werknemer stuurde valse facturen die afkomstig leken van bekende leveranciers. Op deze facturen was echter een ander bankrekeningnummer vermeld. Omdat de naam vrijwel gelijk was aan de naam van de leverancier van wie de factuur afkomstig leek, leidde dit bij het bedrijf niet tot argwaan.

De oplichting kwam aan het licht omdat de ING  in maart 2014 aan Ziggo liet weten dat in korte tijd en op verschillende namen rekeningen waren geopend en dat alle eerste stortingen van Ziggo afkomstig waren.

De daders moeten de schade, bestaande uit het bedrag dat ze weggesluisd hebben plus de kosten, aan Ziggo terugbetalen.

Volgens  Nu.nl heeft Ziggo maatregelen  genomen om herhaling te voorkomen. Ook bekijkt men of de twee strafrechtelijk vervolgd kunnen worden. De civiele rechter heeft in ieder geval vastgesteld dat voor een strafrechtelijke veroordeling voldoende basis bestaat.

Rechtbank Midden-Nederland
19-01-2015
ECLI:NL:RBMNE:2014:7161

Reageer op dit artikel