nieuws

Digitalisering ontslagaanvraag gestopt

Arbeidsrecht

Digitalisering ontslagaanvraag gestopt

Uitkeringsinstantie UWV is gestopt met de digitalisering van ontslagaanvragen. Dat gebeurt omdat er te veel problemen zijn met dit proces.

Bedrijven en werknemers zullen er evenwel niets van merken. De meeste ontslagaanvragen zullen straks nog steeds binnen vier weken worden afgehandeld, zoals eerder afgesproken. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat dinsdag aan de Tweede Kamer gemeld. Volgens de minister hanteert het UWV voorlopig een beperkte vorm van digitalisering. Bovendien zet de uitkeringsinstantie extra mensen in om de aanvragen af te handelen.

Later pakt het UWV de volledige digitalisering mogelijk weer op. Daaraan is tot dusver ruim 20 miljoen euro uitgegeven.

Reageer op dit artikel