nieuws

Top 5 best gelezen artikelen in maart

Arbeidsrecht

Top 5 best gelezen artikelen in maart

Al gelezen? Deze artikelen vond HR de afgelopen maand het meest interessant. Een top vijf.

Voor het geval u ze heeft gemist: deze artikelen lazen uw HR-collega’s het liefst in de maand maart.

1. Dure ‘weeffout’ in ontslagrecht

Werknemers die na twee jaar ziekte arbeidsongeschikt raken, hebben na 1 juli recht op een transitievergoeding. Dit zou werkgevers wel eens 150 miljoen euro per jaar kunnen kosten. Lees hier het hele artikel.

2. Nieuwe ontslagrecht: hier gaat ’t knellen

Het nieuwe ontslagrecht gaat per 1 juli 2015 in. Welke veranderingen staan er ook alweer op de stoep? Wat betekent dat voor werkgevers, én: waar is extra aandacht vereist volgens arbeidsrechtland? Lees hier het hele artikel.

3. Ontslag per sms: geldt dat?

Een werknemer bij een taxibedrijf sms’t zijn baas dat hij weigert te werken als zijn achterstallig loon niet per direct naar zijn rekening wordt overgemaakt. De werkgever sms’t terug dat hij dan ook niet meer hoeft te komen. Ziet de rechter dit als de beëindiging van het dienstverband? Lees hier de uitspraak.

4. Werkkostenregeling: bedrijfsfeest toch niet vrijgesteld

Personeelsfeesten op een externe locatie worden tóch niet vrijgesteld in de Werkkostenregeling. Maaltijden en consumpties die horen bij een bedrijfsfeest dat op een externe locatie worden gehouden, worden niet vrijgesteld. Lees hier het hele artikel.

TIP: Lees meer over de Werkkostenregeling op PW De Gids Vakbase. 

5. Zo vergoedt u maaltijden onder de WKR

Uw medewerkers lunchen dagelijks in het bedrijfsrestaurant. Hoe u deze maaltijden kunt vergoeden, legde de Belastingdienst onlangs uit in een webinar. Zo vallen maaltijden onder de Werkkostenregeling. Lees hier het hele artikel.

TIP: Blijf op de hoogte van alle actuele regelgeving op de HR-wetgeving actualiteitendag op 8 oktober. 

 

 

 

Reageer op dit artikel