nieuws

Meer arbeidsconflicten op de werkvloer?

Arbeidsrecht

Meer arbeidsconflicten op de werkvloer?

Maar liefst één op de vijf werknemers vertrekt na een arbeidsconflict.

Dit blijkt uit het Rechtsbijstand Onderzoek van Nationale-Nederlanden, onder ruim duizend mannen en vrouwen. Werknemers die een conflict hebben met de werkgever, stappen niet snel naar een advocaat of rechtsbijstandverzekeraar, zo blijkt. Van de ondervraagden zegt 29 procent het bij voorkeur zelf op te lossen, zonder hulp van buiten. Opvallend is dat, ook al vraagt men niet snel om hulp, toch heeft iets meer dan de helft (51%) een rechtsbijstandsverzekering heeft. “De meerderheid (71%) denkt dat hiermee de hulp bij een arbeidsconflict gedekt wordt. Dit is echter afhankelijk van de dekking”, zo waarschuwt de verzekeraar.

Meer arbeidsconflicten

Meer dan een kwart van de Nederlanders (28 procent) heeft weleens een conflict gehad met de werkgever, constateren de onderzoekers. “Bijna 20 procent zegt wel eens met lood in de schoenen op het werk rond te lopen. De werknemers geven aan ‘een paar keer per jaar’ angst te hebben voor beëindiging van het dienstverband”, aldus de onderzoekers.

Mannen zijn minder bang dan vrouwen: 78 procent geeft aan niet bang te voor ontslag, tegenover 74 procent van de vrouwen. Mannen (35 procent) zijn wel vaker bij een conflict betrokken dan vrouwen (19 procent).

Reageer op dit artikel