nieuws

Praktijktraining: Wet DBA en het risicoloos contracteren van een zzp’er

Arbeidsrecht

Praktijktraining: Wet DBA en het risicoloos contracteren van een zzp’er

Wordt binnen uw organisatie gebruik gemaakt van zelfstandigen (zzp’ers)? Sinds 1 mei 2016 zijn de regels gewijzigd en loopt uw organisatie meer risico.

Bent u al voorbereid op de nieuwe regels? Kom in actie: analyseer de risico’s rondom uw flexibele schil en pas tijdig (model) contracten aan en volg een praktijktraining.

Zorg voor een kloppende opdrachtovereenkomst met zzp’ers

De zzp’er staat volop in de belangstelling. Bedrijven met een fluctuerende vraag naar arbeidskrachten maken – als onderdeel van hun flexibele schil – graag gebruik van de diensten van zzp’ers, maar dan bij voorkeur met zo min mogelijk risico’s. Is werkelijk sprake van een zelfstandig ondernemer of moet de relatie toch worden gekwalificeerd als een dienstbetrekking? De risico’s kunnen groot zijn: na 1 mei 2016 bestaat de VAR niet meer en sindsdien bent u mede verantwoordelijk voor de fiscale risico’s als de zzp’er blijkt toch geen zelfstandige te zijn. In die gevallen kan de Belastingdienst aankloppen voor het met terugwerkende kracht alsnog betalen van loonheffingen en premies werknemersverzekeringen.

Zowel de opdrachtnemer/zzp’er als de opdrachtgever doen er daarom verstandig aan om te zorgen voor een juiste juridische basis: een opdrachtovereenkomst zoals de Belastingdienst die graag ziet. Daarnaast is het belangrijk dat de dagelijkse praktijk klopt met wat er op papier is overeengekomen.

Wat leert u tijdens de studiemiddag ?

Aan de hand van praktijkvoorbeelden leert u tijdens de studiemiddag onder meer over:

het onderscheid tussen de werknemer en de zzp’er;
voor- en nadelen rondom de flexibele schil;
de beoordelingscriteria van de Belastingdienst;
het voor uw organisatie opzetten van een risicoanalyse;
het beperken van risico’s;
het opstellen en gebruiken van juiste contracten.

Meer informatie of direct inschrijvenKlantbeoordeling training Wet dBA

Deze training is gemiddeld beoordeeld met een

Reageer op dit artikel