nieuws

Ontslagformulieren UWV: 2 veranderingen

Arbeidsrecht

Ontslagformulieren UWV: 2 veranderingen

Een aantal ontslagformulieren van het UWV zijn gedigitaliseerd. Dit zijn de nieuwste veranderingen.

Het formulier voor een ontslagaanvraag voor langdurige arbeidsongeschiktheid stond eerder deze zomer al digitaal. Een pfd downloaden van het formulier was voor werkgevers daardoor niet meer nodig. Ontslag kan voortaan via een digitaal formulier.

De uitkeringsinstantie voegt nu weer twee onderdelen aan het digitale proces toe:

1. Vorige maand maakte de instantie ook zo’n digitaal formulier beschikbaar voor ontslag om bedrijfseconomische redenen. Vooralsnog is dat alleen mogelijk voor deel A en deel B van het ontslagverzoek. Deel C volgt eind dit jaar.

2. Ook het papierwerk rondom de uitkering van de Ziektewet (Zw) en de Wet arbeid en Zorg (Wazo) wordt gedigitaliseerd. Per 7 november dit jaar staan deze brieven alleen nog online op het werkgeversportaal.

Mocht het UWV een reactie nodig hebben op een brief, dan wordt deze brief via de normale post bezorgd. Werkgevers kunnen in hun portaal aangeven dat ze een seintje willen krijgen wanneer er weer nieuwe post verschijnt.

Reageer op dit artikel