nieuws

Test uw kennis van het ontslagrecht!

Arbeidsrecht

Test uw kennis van het ontslagrecht!

Er zijn verschillende manieren waarop een arbeidsovereenkomst kan eindigen. In het geval van ontslag, is het heel belangrijk om de juiste grond te kiezen. Kent u de ontslaggronden op uw duimpje? Test hier uw kennis.

De wetgever heeft een opsomming gemaakt van gronden waar de beëindiging van een arbeidsovereenkomst op gebaseerd kan worden. Dit worden de ‘redelijke gronden’ of ontslaggronden genoemd. Zowel het UWV als de kantonrechter zullen elk verzoek voor de ontbinding van een arbeidsovereenkomst kritisch bekijken: heeft de werkgever de juiste ontslaggrond gekozen?

Regelmatig oordeelt de kantonrechter dat de werkgever niet de juiste ontslaggrond heeft gekozen. De consequentie is dat de arbeidsovereenkomst niet wordt ontbonden, of dat de werknemer recht heeft op een vergoeding.

Kennis van het ontslagrecht is dus van groot belang voor elke HR-professional. In onderstaande test kunt u uw eigen kennis op de proef stellen.


Reageer op dit artikel