nieuws

Geld kweekt geen loyaliteit

Geen categorie

De loyaliteit van medewerkers valt nauwelijks te vergroten door middel van een vet salaris, blijkt uit de Nationale Tevredenheidsindex van onderzoeksbureau Effectory._x000D_
_x000D_

Beloning is nuttig als prikkel om de loyaliteit van medewerkers tijdelijk te verhogen – met name door middel van opslag of bonussen – maar het effect op lange termijn is beperkt. De correlatie tussen bedrijfscultuur en medewerkersloyaliteit is bijna tweemaal zo groot als die tussen beloning en loyaliteit. Ook ontwikkelingemogelijkheden en uitdagend werk kweken veel meer loyaliteit dan een goede beloning.
_x000D_
Dit konden we uiteraard vermoeden, want het bewijs werd al in de jaren negentig geleverd. Toen kochten werkgevers werknemers en masse bij elkaar weg met steeds dikkere beloningspakketten, maar tot erg veel loyaliteit leidde dit toen niet. Integendeel._x000D_
Toch onderstreept het onderzoek van Effectory nog maar eens dat werkgevers die er veel aan gelegen is hun personeel te behouden, in de eerste plaats moeten investeren in een goede bedrijfscultuur en in aangenaam en uitdagend werk._x000D_

Reageer op dit artikel