nieuws

Opleidingsbudgetten fors omhoog

Geen categorie

Het afgelopen jaar zijn de opleidingsbudgetten van Nederlandse organisaties flink gestegen, blijkt uit de Beloningsindex 2007 van salarisverwerker ADP en adviesbureau Mercer Human Resources Consulting._x000D_

Spendeerden bedrijven in 2006 nog 3,3 procent van de loonsom aan personeelsopleidingen, dit jaar is dat 4,7 procent. Het belang van opleidingen bij het werven en behouden van personeel neemt duidelijk toe, zo concluderen de opstellers van de Beloningsindex.
_x000D_
Uit het onderzoek blijkt verder dat de lonen dit jaar veel sterker zijn gestegen dan verwacht. Vorig jaar gingen de onderzochte organisaties ervan uit dat de loonstijging dit jaar gemiddeld 2,61 procent zou bedragen, maar de werkelijke stijging ligt met 3,45 procent fors hoger. Met name de sectoren bouw en financiële dienstverlening kennen dit jaar een sterke loonstijging: meer dan 4 procent.
_x000D_
Meer dan de helft van de onderzochte organisaties heeft moeite met het werven van personeel. Van deze bedrijven heeft een kwart in verband daarmee het beloningsbeleid aangepast. Met name technici, productiemedewerkers en verkopers zijn schaars._x000D_

Reageer op dit artikel