nieuws

Nominaties Innovatieprijs Brandveiligheid

Geen categorie

Projecten van Hulpverlening Gelderland-Midden/Siza Dorp Groep, Theuma Doors & Frames en DGMR zijn genomineerd voor de Innovatieprijs Brandveiligheid 2010. Deze wordt uitgereikt op 22 april tijdens het Nationaal Brandveiligheidscongres. In het project 'Geen nood bij brand! Veiligheid in de zorg' werken Hulpverlening Gelderland-Midden en Siza Dorp Groep aan de verbetering van de brandveiligheid in Het […]

Projecten van Hulpverlening Gelderland-Midden/Siza Dorp Groep, Theuma Doors & Frames en DGMR zijn genomineerd voor de Innovatieprijs Brandveiligheid 2010. Deze wordt uitgereikt op 22 april tijdens het Nationaal Brandveiligheidscongres.

In het project 'Geen nood bij brand! Veiligheid in de zorg' werken Hulpverlening Gelderland-Midden en Siza Dorp Groep aan de verbetering van de brandveiligheid in Het Dorp, een woongemeenschap voor gehandicapten in Arnhem. Hiervoor gaan bewoners, medewerkers en brandweermensen gezamenlijk op expeditie door de zorginstelling om zelf veilige en onveilige situaties te registreren en aan te pakken.

Theuma Doors & Frames ontwikkelde een nieuwe generatie 60-minuten brandwerende deurset, conform NEN-EN 1634. Deze deurset is aanmerkelijk lichter en dunner dan traditionele deursets, breder toepasbaar en bewust gemaakt met duurzaamheid in het achterhoofd.

DGMR ontwikkelde een eenvoudig rekenmodel om antwoord te krijgen op vragen over de invloed van in een gebouw aangebrachte sprinklerinstallaties op eventuele andere brandveiligheidsmaatregelen in dat gebouw. Hoe groot mag bijvoorbeeld een gesprinklerd brandcompartiment zijn? En heeft een gebouw met voldoende sprinklers bijvoorbeeld nog brandwerende maatregelen in de gevel nodig?

Meer informatie: www.nationaalbrandveiligheidscongres.nl

Reageer op dit artikel