nieuws

Dadergerichte aanpak geweldplegers krijgt landelijk vervolg

Geen categorie

De dadergerichte aanpak van geweldplegers krijgt een landelijk vervolg. Dat heeft minister Hirsch Ballin van Justitie bekend gemaakt. Deze aanpak helpt geweld te voorkomen door geweldplegers nauwlettend in de gaten te houden. Na een pilot in Almere, Gouda en Tilburg zal de aanpak het komend jaar ook in andere gemeenten worden gestart. Geweld vormt een […]

De dadergerichte aanpak van geweldplegers krijgt een landelijk vervolg. Dat heeft minister Hirsch Ballin van Justitie bekend gemaakt. Deze aanpak helpt geweld te voorkomen door geweldplegers nauwlettend in de gaten te houden. Na een pilot in Almere, Gouda en Tilburg zal de aanpak het komend jaar ook in andere gemeenten worden gestart.

Geweld vormt een ernstige aantasting van een veilig klimaat in de samenleving en veroorzaakt veel maatschappelijke onrust. Om die reden is het overheidsprogramma 'Aanpak Geweld' in het leven geroepen. Mede dankzij dit programma lag het aantal geweldsdelicten in 2009 19 procent lager dan in 2006. De dadergerichte aanpak moet helpen het aantal geweldsdelicten nog verder omlaag te brengen.

Reageer op dit artikel