nieuws

Burgers melden veel criminaliteit niet

Geen categorie

Veel criminaliteit in Nederland blijft verborgen. Dat komt doordat burgers een groot deel van de delicten niet melden bij opsporingsinstanties. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Slachtoffers van criminaliteit melden slechts een derde van de delicten bij de politie. In ruim een kwart van de gevallen doen mensen ook daadwerkelijk aangifte. De […]

Veel criminaliteit in Nederland blijft verborgen. Dat komt doordat burgers een groot deel van de delicten niet melden bij opsporingsinstanties. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Slachtoffers van criminaliteit melden slechts een derde van de delicten bij de politie. In ruim een kwart van de gevallen doen mensen ook daadwerkelijk aangifte.

De belangrijkste reden van slachtoffers om geen aangifte te doen is dat ‘het toch niets helpt'. Redenen om juist wel tot aangifte over te gaan zijn dat de politie dit ‘moet weten' en vanwege de verzekering.

Reageer op dit artikel