nieuws

Geen luchtvracht uit Jemen

Geen categorie

Er mag geen post en vracht via luchtverkeer uit Jemen naar Nederland meer komen. Dat zei een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) maandagavond. Deze voorlopige maatregel is uit voorzorg genomen na de onderschepping van twee bompakketten vrijdag in Dubai en Engeland. Beide pakketten werden verzonden vanuit Jemen en door koeriersbedrijven per vliegtuig vervoerd. […]

Er mag geen post en vracht via luchtverkeer uit Jemen naar Nederland meer komen. Dat zei een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) maandagavond.

Deze voorlopige maatregel is uit voorzorg genomen na de onderschepping van twee bompakketten vrijdag in Dubai en Engeland. Beide pakketten werden verzonden vanuit Jemen en door koeriersbedrijven per vliegtuig vervoerd. De bompakketjes, met geactiveerde bommen, waren gestuurd aan Joodse instellingen in Chicago.

Op de ontdekking besloten eerder al Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Canada geen vrachtvliegtuigen uit Jemen meer toe te laten. Een van de pakketten ging via het Duitse Keulen. Duitsland besloot maandag ook alle passagiersvluchten vanuit Jemen in de ban te doen. De autoriteiten verdenken terreurnetwerk al-Qaeda op het Arabische Schiereiland (AQAP) van het verzenden van de bompakketten.

Reageer op dit artikel