nieuws

120 banen weg bij Verslavingszorg Noord-Nederland

Geen categorie

Bij Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) moeten volgend jaar 120 van de 850 banen verdwijnen. Dat is het directe gevolg van de kabinetsbezuinigingen, zo maakte VNN maandag 10 okrober 2011 bekend. De organisatie moet ruim 6 miljoen euro inleveren, op een totaal budget van zo'n 65 miljoen. Dat kan alleen maar door te snijden in het aantal banen. […]

Bij Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) moeten volgend jaar 120 van de 850 banen verdwijnen. Dat is het directe gevolg van de kabinetsbezuinigingen, zo maakte VNN maandag 10 okrober 2011 bekend.

De organisatie moet ruim 6 miljoen euro inleveren, op een totaal budget van zo'n 65 miljoen. Dat kan alleen maar door te snijden in het aantal banen. Dat gebeurt bij het management en ondersteunende diensten, maar ook bij de hulpverlening zelf. Ook moeten enkele vestigingen de deuren sluiten.

Onverantwoord
VNN noemt de bezuinigingen 'kortzichtig en onverantwoord'. Veel verslaafden zullen de eigen bijdrage die ze straks moeten betalen voor zorg niet kunnen opbrengen. Zij komen vervolgens op straat terecht en buiten de hulpverlening, wat weer leidt tot overlast en criminaliteit. Dat zal de samenleving uiteindelijk meer geld kosten dan de bezuinigingen nu opleveren, aldus VNN. 'Het is frustrerend om te moeten zien dat het werk dat in jaren is opgebouwd, door dit kabinet wordt afgebroken.'

Reageer op dit artikel