nieuws

1e overtreding gedragscode voorgelegd aan Codecommissie

Geen categorie

Voor de  eerste keer sinds de ondertekening van de code Verantwoordelijk Marktgedrag voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche, op 21 juni, heeft een lidbedrijf van de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) een overtreding voorgelegd aan de Codecommissie. Het gaat om een aanbesteding van Gemeente Cromstrijen. Daarbij wordt de laagste prijs als enige gunningscriterium gehanteerd, wat in strijd is met de […]

Voor de  eerste keer sinds de ondertekening van de code Verantwoordelijk Marktgedrag voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche, op 21 juni, heeft een lidbedrijf van de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) een overtreding voorgelegd aan de Codecommissie. Het gaat om een aanbesteding van Gemeente Cromstrijen.

Daarbij wordt de laagste prijs als enige gunningscriterium gehanteerd, wat in strijd is met de gedragscode.

Conform afspraak met alle ondertekenaars van de code wordt een dergelijke overtreding voorgelegd aan de Codecommissie.

Hans Simons, voorzitter OSB: "De gedragscode vormt de basis voor een sterke en aantrekkelijke schoonmaakbranche. Opdrachtgevers, schoonmaakbedrijven en schoonmakers zijn samen verantwoordelijk voor het naleven van deze unieke gedragscode. Er is geen weg terug. OSB neemt de code zeer serieus en wij doen er alles aan om alle partijen te stimuleren zich hiernaar te gedragen. Dat doen we op een open, eerlijke en transparante manier. Daar hoort ook bij dat we benoemen als iets niet volgens onze afgesproken gedragscode verloopt. We hopen natuurlijk dat dit zo min mogelijk nodig zal zijn".

Een code is wat een code doet. Daarom is de naleving van de gedragscode essentieel. Wanneer bij OSB overtredingen worden gemeld, worden deze direct onderzocht. Is er sprake van een overtreding, dan probeert OSB in eerste instantie via dialoog betrokken partijen te stimuleren om volgens de gedragscode te werken. Lukt dit niet, dan is de afspraak met alle partijen die de gedragscode hebben ondertekend dat de zaak wordt voorgelegd aan de  Codecommissie. Deze zal dan de zaak onderzoeken en actie ondernemen. Overigens spreekt OSB ook de eigen leden aan zich te houden aan de gemaakte afspraken.

Meer informatie: http://www.osb.nl/

Reageer op dit artikel