nieuws

Belastingvoordelen voor vernieuwende bedrijven

Geen categorie

Bedrijven die volgend jaar investeren in de ontwikkeling van vernieuwende producten en diensten krijgen daarover een belastingvoordeel van tien procent. Dat schrijft staatssecretaris Weekers van Financiën mede namens minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in een nota van wijziging op het Belastingplan 2012.

Deze zogenoemde Research & Development aftrek (RDA) is een extra aftrekpost op de winst van ondernemingen voor niet-loonkosten en investeringen die betrekking hebben op de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Het percentage van de extra aftrek voor 2012 wordt voorzien op veertig procent.

Dit levert in de vennootschapsbelasting – bij een tarief van 25 procent – een netto voordeel op van tien procent. Ook ondernemers die inkomstenbelasting betalen krijgen belastingkorting. De hoogte hangt af van het belastingtarief dat de ondernemer betaalt. Doordat de komende jaren het budget voor de belastingkorting stijgt van 250 miljoen euro in 2012 naar 500 miljoen euro in 2014 kan de belastingkorting voor alle ondernemers nog toenemen.

Hier vindt u de eerste Nota van wijziging Belastingplan 2012.

Reageer op dit artikel