nieuws

Britse koopvaardij mag zich bewapenen

Geen categorie

Britse koopvaardijschepen die langs Somalië varen, mogen binnenkort gewapende bewakers aan boord hebben. Dit heeft de Britse premier David Cameron gezegd. De veiligheidsagenten kunnen dan piraten op afstand houden. Het Verenigd Koninkrijk is tot dusverre een van de weinige zeevarende naties die wetgeving hebben die gewapende, particuliere beveiligers aan boord van koopvaardijschepen verbiedt. Griekenland, Japan […]

Britse koopvaardijschepen die langs Somalië varen, mogen binnenkort gewapende bewakers aan boord hebben. Dit heeft de Britse premier David Cameron gezegd. De veiligheidsagenten kunnen dan piraten op afstand houden.

Het Verenigd Koninkrijk is tot dusverre een van de weinige zeevarende naties die wetgeving hebben die gewapende, particuliere beveiligers aan boord van koopvaardijschepen verbiedt. Griekenland, Japan en Nederland staan dit ook niet toe. Steeds meer schepen uit andere landen hebben bewakers met vuurwapens aan boord in wateren rond Somalië. Reders meldden recentelijk dat bewapende bewakers zeer effectief zijn tegen piraten.

Reageer op dit artikel