nieuws

Dreiging uit buitenland blijf het grootst

Geen categorie

De belangrijkste terroristische dreiging tegen Nederland komt nog steeds uit het buitenland. Moslimextremisten buiten de landsgrenzen zien Nederland nog steeds als een legitiem doelwit, vooral vanwege de door hen gevoelde islambeledigingen in ons land. De afgelopen maanden zijn er op internationale jihadistische websites berichten verschenen, met opgeroepen tot geweld tegen Nederland of Nederlandse personen. Toch […]

De belangrijkste terroristische dreiging tegen Nederland komt nog steeds uit het buitenland. Moslimextremisten buiten de landsgrenzen zien Nederland nog steeds als een legitiem doelwit, vooral vanwege de door hen gevoelde islambeledigingen in ons land.

De afgelopen maanden zijn er op internationale jihadistische websites berichten verschenen, met opgeroepen tot geweld tegen Nederland of Nederlandse personen. Toch blijft het dreigingsniveau 'beperkt', staat in het nieuwe dreigingsbeeld dat minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Uit de nieuwe analyse blijkt dat de dreiging van moslimextremisten in Nederland nog steeds gering is.

Reageer op dit artikel