nieuws

Duurzame computerruimte voor C1000

Geen categorie

In het distributiecentrum van C1000 in Woerden wordt de bestaande computerruimte verduurzaamd en opgewaardeerd naar de huidige standaarden en maatstaven. Samen met C1000 is gekeken naar een verantwoorde energetische oplossing. Om die reden zal in de computerruimte van het distributiecentrum in Woerden vrije koeling  (koeling door buitenlucht) worden toegepast. Door deze techniek bespaart C1000 ongeveer 30% energie […]

In het distributiecentrum van C1000 in Woerden wordt de bestaande computerruimte verduurzaamd en opgewaardeerd naar de huidige standaarden en maatstaven.

Samen met C1000 is gekeken naar een verantwoorde energetische oplossing. Om die reden zal in de computerruimte van het distributiecentrum in Woerden vrije koeling  (koeling door buitenlucht) worden toegepast.
Door deze techniek bespaart C1000 ongeveer 30% energie op koeling. Hiervoor wordt onder andere een dry-cooler op het dak geïnstalleerd  en worden de nieuwe serverracks voorzien van InRow koeling.

Daarnaast krijgt de computerruimte een nieuwe verhoogde vloer, een brand- en blusoplossing en worden er bouwkundige aanpassingen gedaan.
Ook wordt er een monitoringsysteem geplaatst, waarbij op afstand de technische infrastructuur in de gaten kan worden gehouden.

De verduurzaming wordt verzorgd door Unica.

Reageer op dit artikel