nieuws

Fraudezaak Ansa: Directrice overdreef pgb-aanvragen

Geen categorie

De 49-jarige directrice van de zorginstelling Ansa in Lelystad die verdacht wordt van grootschalige fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb's), dikte de aanvragen voor haar cliënten standaard aan. Dat zei een ex-medewerkster dinsdag 25 oktober 2011 tijdens een getuigenverhoor voor de rechtbank in Lelystad. Samantha P. uit Lelystad zou steevast de zorgbehoefte van haar cliënten hebben […]

De 49-jarige directrice van de zorginstelling Ansa in Lelystad die verdacht wordt van grootschalige fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb's), dikte de aanvragen voor haar cliënten standaard aan. Dat zei een ex-medewerkster dinsdag 25 oktober 2011 tijdens een getuigenverhoor voor de rechtbank in Lelystad.

Samantha P. uit Lelystad zou steevast de zorgbehoefte van haar cliënten hebben overdreven, om zo meer geld los te peuteren. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de vrouw ervan dat ze ruim drie miljoen euro in eigen zak heeft gestoken. Dat geld zou onder meer gebruikt zijn voor de aanschaf van huizen en auto's.
Tijdens het getuigenverhoor liet ook een voormalig medewerkster van de instelling die de pgb's verstrekte, weten dat de aanvragen van Ansa consequent te hoog waren. Bij iedere beoordeling zou uiteindelijk een lager budget zijn toegekend dan oorspronkelijk aangevraagd. Volgens de cliënten zelf ontvingen ze veel te weinig zorg en zagen ze weinig terug van hun pgb.

Reageer op dit artikel