nieuws

KORT (BEDRIJFS)NIEUWS

Geen categorie

Deze rubriek biedt in het kort nieuws uit met name het bedrijfsleven dat van belang is voor de zorgsector. Deze keer:– Eerstelijns MRI bespaart werkgever tot 30 miljoen euro– ParkinsonPunt Parkstad opent klinische afdeling bij Adelante in Hoensbroek– Kwaliteitsimpuls voor cardiologische zorg. Eerstelijns MRI bespaart werkgever tot 30 miljoen euroEen recent onderzoek dat in opdracht […]

Deze rubriek biedt in het kort nieuws uit met name het bedrijfsleven dat van belang is voor de zorgsector. Deze keer:
– Eerstelijns MRI bespaart werkgever tot 30 miljoen euro
– ParkinsonPunt Parkstad opent klinische afdeling bij Adelante in Hoensbroek
– Kwaliteitsimpuls voor cardiologische zorg.

Eerstelijns MRI bespaart werkgever tot 30 miljoen euro
Een recent onderzoek dat in opdracht van SHL-Groep is uitgevoerd door SHAERPA en Wecor, laat zien dat het uitvoeren van MRI-onderzoeken bij eerstelijns diagnostische centra een maatschappelijke besparing tot 30 miljoen euro kan opleveren. Meer informatie: www.shl-groep.nl/MRI.

ParkinsonPunt Parkstad opent klinische afdeling bij Adelante in Hoensbroek
In oktober 2011 openen Atrium Medisch Centrum Parkstad en Adelante op de locatie van Adelante in Hoensbroek een specialistische afdeling voor de behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson. De afdeling is een uitbreiding van de poliklinische zorg die de beide zorgpartners sinds 2007 leveren in het ParkinsonPunt Parkstad in Atrium MC. De nieuwe klinische zorg maakt het mogelijk om de vaak wisselende lichamelijke en psychische problemen die bij Parkinson horen gedurende een langere periode te registreren en de effecten van de behandeling te controleren. De medicatie kan hierdoor beter afgesteld worden op de klachten, waardoor de patiënt beter kan functioneren.

Kwaliteitsimpuls voor cardiologische zorg
Er is een nieuw curriculum gemaakt voor de opleiding tot cardioloog. Met nieuwe accenten in de opleiding wil de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) een extra stimulans geven aan het verbeteren van de zorg bij hart- en vaatziekten. De basis hiervoor is gelegd door dr. Renée van den Brink (AMC Amsterdam). Vanwege haar grote verdiensten bij het tot stand brengen van het vernieuwde opleidingsplan voor cardiologie, kreeg ze tijdens het najaarscongres van de NVVC een erepenning van de wetenschappelijke vereniging.

Reageer op dit artikel