nieuws

LHV wijst minister op onjuiste cijfers inkomen huisarts

Geen categorie

In een brief wijst de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) de minister erop dat zij onjuiste cijfers over het inkomen van de huisarts heeft verstrekt aan het parlement. De cijfers van de minister zijn in tegenspraak met de cijfers van het CBS, waardoor de discussie over de bezuinigingen in de huisartsenzorg wordt vertroebeld. Uit onlangs gepubliceerde […]

In een brief wijst de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) de minister erop dat zij onjuiste cijfers over het inkomen van de huisarts heeft verstrekt aan het parlement. De cijfers van de minister zijn in tegenspraak met de cijfers van het CBS, waardoor de discussie over de bezuinigingen in de huisartsenzorg wordt vertroebeld.

Uit onlangs gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat het gemiddelde inkomen van de huisarts 97.500 euro is. De minister leidt de aandacht af van de eerdere onderbouwing voor de kortingen, waarin zij de afspraken voor de financiering van substitutie en ketenzorg zoals die eerder zijn gemaakt, negeert.
De LHV kan zich niet aan de indruk onttrekken dat de minister met deze bewuste afleidingsmanoeuvre een inhoudelijke discussie uit de weg gaat. Lees hieronder de brief.

Meer informatie: Brief LHV aan minister over inkomen

Reageer op dit artikel