nieuws

Meer geld voor winkelveiligheid

Geen categorie

Winkeliers geven steeds meer geld uit aan preventie tegen winkelcriminaliteit. Samen besteedden ze daaraan vorig jaar 290 miljoen euro. Dit jaar stijgt dat bedrag met ongeveer 5 procent. Doel is de winkelveiligheid te vergroten. Dat liet brancheorganisatie Detailhandel Nederland weten. De winkeliers willen de komende jaren steeds meer medewerkers trainen hoe ze moeten omgaan met […]

Winkeliers geven steeds meer geld uit aan preventie tegen winkelcriminaliteit. Samen besteedden ze daaraan vorig jaar 290 miljoen euro. Dit jaar stijgt dat bedrag met ongeveer 5 procent. Doel is de winkelveiligheid te vergroten. Dat liet brancheorganisatie Detailhandel Nederland weten.

De winkeliers willen de komende jaren steeds meer medewerkers trainen hoe ze moeten omgaan met agressie. Dat gebeurt de komende jaren in samenwerking met de Regionale Opleidingen Centra (ROC's).

Uit onderzoek door Detailhandel Nederland op basis van politieregistratie blijkt dat 1 op de 30 winkeldieven agressief en gewelddadig wordt bij aanhouding. 12 procent van die gewelddadige dieven is minderjarig.

Reageer op dit artikel