nieuws

Nieuwe LED met warm licht

Geen categorie

Tijdens de beurs Elektrotechniek heeft Philips DimTone geïntroduceerd, een dimfunctie voor LED-lampen. Het gaat om een functie die niet alleen de hoeveelheid licht beperkt als de lamp gedimd wordt, maar die tegelijk de kleurtemperatuur verlaagt: als het licht wordt gedimd, wordt de lichtkleur meteen warmer zodat een intieme sfeer ontstaat (volgens het persbericht straalt de […]

Tijdens de beurs Elektrotechniek heeft Philips DimTone geïntroduceerd, een dimfunctie voor LED-lampen. Het gaat om een functie die niet alleen de hoeveelheid licht beperkt als de lamp gedimd wordt, maar die tegelijk de kleurtemperatuur verlaagt: als het licht wordt gedimd, wordt de lichtkleur meteen warmer zodat een intieme sfeer ontstaat (volgens het persbericht straalt de lamp dan een warm en zacht licht uit, vergelijkbaar met dat van gloei- en halogeenlampen).

De 7 W GU10 master LED-lamp met DimTone is inmiddels geïntroduceerd in een hotel in Göteborg, Zweden. Daar zijn 130 stuks 50 W GU10 halogeenlampen in de ontbijtruimte van het hotel vervangen, en dat verlaagt de verlichtingskosten in deze ruimte met 82%, met een terugverdientijd van 18 maanden bij 12 branduren per dag.

Reageer op dit artikel