nieuws

Ook eigen bijdrage voor demente oudere

Geen categorie

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) ziet geen reden om demente bejaarden uit te zonderen van de eigen bijdrage. De minister zei dat donderdag 29 september 2011 in de Tweede Kamer. GroenLinks bepleitte een uitzondering, maar volgens Schippers is het niet per definitie zo dat mensen met dementie weinig geld hebben. Schippers hield, ondanks bezwaren van vooral PvdA, […]

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) ziet geen reden om demente bejaarden uit te zonderen van de eigen bijdrage. De minister zei dat donderdag 29 september 2011 in de Tweede Kamer. GroenLinks bepleitte een uitzondering, maar volgens Schippers is het niet per definitie zo dat mensen met dementie weinig geld hebben.

Schippers hield, ondanks bezwaren van vooral PvdA, SP en GroenLinks, donderdag vast aan haar voornemen voor een eigen bijdrage in de zwaardere geestelijke gezondheidszorg (ggz). Onder druk van de Kamer verlaagde ze eerder al wel de hoogte van de eigen bijdrage in twee stappen van 295 naar 200 euro per jaar. Voor behandelingen tot 100 minuten geldt een eigen bijdrage van 100 euro per jaar.

Praten
De minister riep de ggz op weer te komen praten, want ze vindt dat de sector een toekomstgerichte agenda nodig heeft. 'We moeten kijken hoe we dat voor elkaar krijgen. 2012 is een moeilijk jaar, met meer vraag en een dip in de financiën. Maar aan het eind van de kabinetsperiode is er meer geld voor de ggz dan nu in het begin.'

Reageer op dit artikel