nieuws

Plaszak in NS-trein leidt tot veel kritiek

Geen categorie

In de Sprinters van de Nederlandse Spoorwegen (NS), die geen toilet hebben, kunnen reizigers in uiterste noodgevallen een plaszak gebruiken als de trein gestrand is. Dat liet de NS 7 oktober weten. De treinreiziger kan zijn behoefte doen in de lege cabine van de machinist. De plaszakken zijn verkrijgbaar in de trein. De NS hoopt daarmee de […]

In de Sprinters van de Nederlandse Spoorwegen (NS), die geen toilet hebben, kunnen reizigers in uiterste noodgevallen een plaszak gebruiken als de trein gestrand is. Dat liet de NS 7 oktober weten.

De treinreiziger kan zijn behoefte doen in de lege cabine van de machinist. De plaszakken zijn verkrijgbaar in de trein. De NS hoopt daarmee de kritiek van reizigers weg te nemen die niet konden plassen als hun trein gestrand was. Voor mannen en vrouwen zijn dezelfde zakken beschikbaar. De gevulde zakken kunnen in de trein achterblijven.

De melding, afgelopen vrijdag, leidde tot een storm aan kritiek en was #plaszak trending op Twitter. Ook reizigersvereniging Rover reageerde dat 'het om een noodmaatregel gaat. Voor mannen lijkt me die plaszak handiger dan voor vrouwen. Uiteindelijk moeten er in alle treinen toiletten komen.' HP/De Tijd schreef: 'Verkoop die plaszak niet alsof er nu een oplossing is gevonden voor die toiletloze rotsprinters. Bouw gewoon fatsoenlijke toiletten in.'

Minister Melanie Schultz van Haegen zei in april dat in 2025 alle treinen op het hoofdrailnet (intercity's, stoptreinen en Sprinters) een toilet moeten hebben. Dan moet dus in alle nieuwe Sprinters zonder toilet alsnog een toilet zijn ingebouwd.

Bron: ANP 2011

Reageer op dit artikel