nieuws

‘Raad van toezicht SGL verrijkte zichzelf’

Geen categorie

De raad van toezicht van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg moet weg. Dat eist de ondernemingsraad, omdat twee RvT-leden onzuiver zouden hebben gehandeld door bestuursfuncties waar te nemen en het eigen salaris te bepalen. Dat meldt De Limburger. In een reactie stelt de raad van toezicht dat er 'krachten aan het werk zijn' die de harmonie binnen […]

De raad van toezicht van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg moet weg. Dat eist de ondernemingsraad, omdat twee RvT-leden onzuiver zouden hebben gehandeld door bestuursfuncties waar te nemen en het eigen salaris te bepalen. Dat meldt De Limburger.

In een reactie stelt de raad van toezicht dat er 'krachten aan het werk zijn' die de harmonie binnen de stichting willen verstoren, 'wat niet in het belang is van onze cliënten'. Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) helpt 1200 cliënten verspreid over Limburg.
Voorzitter Van Puijenbroek en vice-voorzitter Sampermans van de rvt ontvingen vorig jaar respectievelijk 31.738 en 68.116 euro voor het verrichten van bestuurlijke bijstand gedurende drie maanden, zo berichtte De Limburger eerder. Jaap Jongejan, or-woordvoerder, zegt nu dat het tweetal destijds zijn eigen salaris vaststelde als 'interim-bestuurder'. 'Ze hebben zichzelf een vergoeding gegeven die buiten proportie is.'
De rvt stelt dat de vergoedingen voldoen aan richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorginstellingen. Van Puijenbroek en Sampermans zouden ook de schijn van belangenverstrengeling hebben gewekt met hun bestuursbemoeienis. Als toezichthouders dienen zij dat bestuur immers te controleren.
Bron en meer informatie: De Limburger.

Reageer op dit artikel