nieuws

Schade voor winkeliers meer dan 1 miljard euro

Geen categorie

Nederlandse winkeliers zijn het afgelopen jaar 1,26 miljard euro aan omzet misgelopen als gevolg van diefstal, door onbekenden of het eigen personeel, en door fouten. Dat blijkt uit de Global Retail Theft Barometer op basis van onderzoek in 43 landen. Het schadebedrag voor Nederlandse ondernemers kwam 6,6 procent hoger uit dan het jaar ervoor. Winkeldieven […]

Nederlandse winkeliers zijn het afgelopen jaar 1,26 miljard euro aan omzet misgelopen als gevolg van diefstal, door onbekenden of het eigen personeel, en door fouten. Dat blijkt uit de Global Retail Theft Barometer op basis van onderzoek in 43 landen. Het schadebedrag voor Nederlandse ondernemers kwam 6,6 procent hoger uit dan het jaar ervoor.

Winkeldieven zorgden in Nederland voor een schadepost van 633 miljoen euro, het personeel drukte spullen ter waarde van 370 miljoen euro achterover en de ondernemer liep nog eens 258 miljoen mis door fouten.

Winkeldieven hebben wereldwijd een voorkeur voor scheermesjes en dure cosmetica. Maar ook merkkleding, elektronica en games, parfum, alcohol, zonnebrillen en luxe etenswaar worden veel gestolen.

Reageer op dit artikel